Nieuws

Retro SOG

Wouter Driezen, 22-11-2007

Tradities zijn de bewoners van studentenhuis Fortes niet vreemd. Markante gebruiken die van generatie op generatie worden doorgegeven en zo een eeuwig leven beschoren lijken te zijn. Het zijn de dingen die het huis zijn gaan kenmerken en die ervoor zorgen dat oud-bewoners zich bij terugkomst meteen weer thuis voelen. Tradities vormen zo een belangrijk onderdeel van Fortes.
Maar hoe anders vergaat het sommige andere zaken? Zaken die in de loop der jaren in de vergetelheid zijn geraakt. De dingen die indertijd alom geroemd werden, maar die nu nog slechts maken dat vroeger alles beter was.
U weet wel, vroeger. Vroeger, toen het protocol van mevrouw Van Tol nog leidend in de keuken was. Toen de 'ruit' nog in de voordeur zat. Toen een auto nog een vanzelfsprekendheid was.
Toen 'gamen' nog een sociale aangelegenheid was...
Met z'n allen naar de arcade om daar de toen nog zo ruim verstrekte overheidssubsidie om te zetten in credits. De prestatiebeloning van toen leverde bij bijzonder goede verrichtingen een eervolle vermelding op in de high-score van de desbetreffende machine.
Daarom per heden, nu arcadehallen vrijwel uitgestorven zijn en het studieontwijkend gamen vaak in alle eenzaamheid geschiedt, een ode aan die tijd in de SOG-sectie van deze site. Opdat u bij het individueel ontlopen van uw studieverplichtingen er nog eens aan herinnerd wordt dat u dat ook op een sociale manier kunt doen.
Daarom per heden verkrijgbaar: Puzzle Bobble!

Nieuwe huisauto: Fortes Cort

Marten Sytema, 22-11-2007

Hoera! Er is weer een huisauto! Fortes rood, een Ford Escort uit 1995, met 1.4 L benzinemotor. Via een Henk (al was het volgens Jarich meer een Joop) uit het havengebied op de kop getikt. Deze Joop vervangt nu even de koppeling, en morgen zal de oogverblindende bolide voor de deur staan! Er zit een nieuwe APK op, en we schrijven hem af tot juni 2008, om Sander (die als eerste weggaat) niet de volle pond te hoeven laten betalen. Het is, inderdaad, bijna Sinterklaas, vandaar.

Ik heet toch geen Pyroman?

Marten Sytema, 21-11-2007

...aldus de verklarende woorden van een 20-jarige jongeman uit Enschede aan veldwachter Zwart, nadat laatstgenoemde hem kordaat in de kraag had gevat. Niet diezelfde nacht nog mocht Fortesiaan Jan Willem Bierman zijn verklaring afleggen, om vervolgens thuis te kunnen slapen. Neen, het werd brommen die nacht, 'en morgen zien we wel verder, snotaap!' Duidelijke taal van onze vriend van de sterke arm.

Waarom deze heisa? De regelmatig fietsloze Bierman ging na een avond kantelen rechtstreeks vanuit het Gat naar het station. Daar aangekomen, zaten zijn doegroepkinderen te blowen. Moet kunnen, omdat het kan,.. zeg maar. Tekenend was de stapel Metro's en Spitsen die door een keurig staatsburger voor de heren gedropt werd: het ochtendgloren stond aan te komen. Brandbaar was de stapel Metro's en Spitsen ook, zo bleek. Dit ging niet onopgemerkt aan Zwart en zijn kompanen voorbij. Een vluchtpoging die ingezet werd nadat een alert doegroepkind 'Politie!!! Rennen!' schreeuwde liep op niets uit. Nog geen twee minuten nadat Bierman in een hoekje van het station was weggekropen werd hij gearresteerd.

De volgende dag werd onder een felle lamp gevraagd of er wellicht darnk in het spel was. Bierman ontkende alles, en weigerde te praten tot hij zijn advocaat gesproken had. De zaak loopt nog...

Jan Willem Bierman, 26-09-2007

Wat enkele maanden geleden een bijzonder goede investering leek, blijkt achteraf helaas niet veel meer dan een knap staaltje kapitaalvernietiging. Na vijf maanden mogen we namelijk weer afscheid nemen van de oude auto van Coert. Na een korte analyse hebben we met behulp van deskundig oog kunnen vaststellen dat de rookuitlaat aan zowel de voor- als de achterkant weinig positieve dingen met zich meebrengt en daarom heeft de bolide vandaag dan ook haar laatste rit richting sloop mogen maken.

Het is wel gebleken dat de wagen teveel gewend was aan het afdakje waar ze altijd onder gestaan heeft; een faciliteit waar wij niet aan konden tippen.

De foto's staan inmiddels op de website!

To be continued...

Fortes-bbq foto's online

Sander Maas, 17-09-2007

De Fortes-bbq was dit jaar in trek bij jong en oud; hulde voor de grote opkomst (27 personen) en het debuut van Slotboom Jr. en Spanjer Jr. op Fortes.
Met een select gezelschap is nog koers gezet richting 't Gat en bij thuiskomst is de Friese sloopcultuur Bierman fataal geworden; komende dagen zal hij zich - ingetaped met drukfeutverband - mbv krukken voortbewegen.
Alle aanwezigen: bedankt voor de geslaagde avond en de foto's staan online!

Zeil foto's online

Sander Maas, 11-06-2007

Afgelopen 10 juni heeft huidig Fortes + Jimke het Sneekermeer verkend. Terwijl kaper Bijlsma consequent matroos Spliethoff en schandknaap Bierman overboord gooide, genoot bootje Selm-Sytema-Maas een stabiele koers; ofwel, zie de foto's. Onze dank gaat bovenal uit naar de gastvrijheid van de familie Spliethoff!

Afstudeerlied van Coert online

Marten Sytema, 08-06-2007

Fortesianen kunnen nu inloggen en bij de sectie afstudeerliederen het lied van Coert bewonderen. Er staat hier ook een link naar het filmpje van het optreden!

Coert is afgestudeerd!

Ivo van Selm, 08-06-2007

Na een straffe periode van 8.5 (zegge: ACHT EN EEN HALF) jaar heeft Coert eindelijk de felbegeerde bul binnengehaald! Dit is uiteraard uitbundig gevierd op Fortes. Naast de ruime hoeveelheid Grolsch en een sfeervolle fotopresentatie verzorgden Jam Master Jimbo, Dr. HUIG, Spitmeister M, en MC 'Vo van de Fortes Partysquad een booming performance. De sfeer zat er beregoed in en er is tot in de kleine uurtjes van alles en nog wat ritueel gesloopt, onszelf incluis. Inmiddels is van dit alles niets meer te zien, en kan Fortes zich op maken voor de BBQ.

Coert, nogmaals gefeliciteerd met je ingenieurstitel, behaald in het mooie jaar van zevenduizend en TWEE!

Foto's R'dam en Badjastour online

Marten Sytema, 28-05-2007

De foto's van het stappen met Fortes in Rotterdam en de Tour de Badjas staan gesorteerd en wel in de fotosectie. Snel kijken!

Fortes Tour de Badjas

Marten Sytema, 26-05-2007

Aangezien het afgelopen jaar menig oud-Fortesiaan succesvol is gebleken in het uitbreiden van zijn gezin, werd het tijd dat de nieuwe jonge potentieel Fortesianen/Fortesvrouwen voorzien werden van een felbegeerde Fortes Badjas.

Per auto is Huidig Fortes het land door gereisd om deze items persoonlijk te komen brengen. De route verliep van Mick naar Jan Pieter, naar Gjalt om af te sluiten bij Robin. De Fortesvaders die onbereikbaar bleken deze dag kunnen de badjassen afhalen op de komende Fortes BBQ.

's Nachts werd er geproost op het nieuwe kroost!

Vorige pagina  1 2 3 46 7 8 9  Volgende pagina

Inloggen

Agenda

  • Er zijn geen activiteiten gepland

Verjaardagen

Het weer in Enschede

loading...